Francúzsko má Karla Lagerfelda, Slovensko má Fera Mikloška

. . .


Pompézna prehliadka sa konala v priestoroch Primaciálneho paláca, ktorý svojím klasicistickým štýlom dotváral nezabudnuteľný dojem z prehliadky. Druhá časť jubilejnej prehliadky bola ladená do štýlu Parížskeho Fashion Weeku, mal som pocit, akoby som sa nachádzal priamo v srdci Francúzska na prehliadke tak rešpektovaného návrhára. Priestory boli nádherné, kvety a klasická hudba, ktorá hrala v pozadí vás úplne uniesla. V ten večer sa zišli na prehliadke všetci priaznivci módy a známe osobnosti, ktoré podporujú tvorbu nášho velikána v módnej sfére. Osobne som na prehliadku zvolil jednoduchý oblek od značky Marks&Spencer, košelu od H&M a topánky značky CCC, ktoré splnili svoj účel. Taktiež si dovolím zdôrazniť, veľmi si vážim ,že som mohol sedieť v prvej rade na tak dôležitej udalosti. Vždycky z prehliadok MIKLOSKO odchádzam obohatený o nové poznatky, ktoré mi prehliadka dá a posúva ma vpred. Ešte teraz mám z nej zimomriavky. 





Rád by som vám priniesol podrobnejšie poznatky o kolekcií. Kombinácia vzorov a štruktúr tento krát spájala večne elegantná čierna, ktorá sa za posledné obdobue v kolekciách Ateliéru MIKLOSKO objavila častejšie. Kokteilová a spoločenská sezóna 2017/18 sa v očiach dizajnéra ponesie jednoznačne v znamení luxusnej ženskosti, rafinovanej opulentnosti a v štýle "future retro". Dizajnér vydzvihol svoje dlhodobo obľúbené prvky, vzorky a materiály: luxerový brokát, potlačený hodváb, žakar, plisé, tyl vyšívaný flitrou a taktiež zdobený štrasovými kameňmi, filtrové látky s grafickými vzormi či jemnými ornamentmi. 





Vačšinová časť kolekcie označená "NOBLISSIMMA" ponúkla niekoľko jedinečných kúskov v podobe koktejlových a večerných šiat, pre ktoré bola prítomnosť obľúbených flitrov samozrejmosťou. Pre luxusnú pohodu či neformálny oddych pre ženy aj mužov zvolil návrhár autorskú ale opačnú bielo čiernu potlač tvorenú symbolmi svojej tvorby a značky pod názvom "KOMIKS SILQUESSE", pozostávajúcu z aktuálne trendových kúskov v štýle hodvábnych pyžám a županov. Záver patril veľkej svadobnej róbe vytvorenej z nariasenej sukne a topu vykladaného štrasmi v jednotnom bielom, bodkovanom tyle.


Nechajte sa uniesť fotografiami z prehliadky a fotografiami, ktoré ste mali možnosť vidieť na mojom instagrame @adrianback1 :) Prehliadku som si náramne užil a odchádzal z nej so zážitkom na celý život. Ďakujem za túto možnosť.








Komentáre

Obľúbené príspevky