Friday Dinner

Ahojte :)

Je piatok večer ,konečne prišiel víkend a môžeme si na chviľu zas oddýchnuť od školy
Rozhodol som sa pre vás napísať môj prvý gastro príspevok , na chutnú a ľahkú piatkovú večeru , recept je nenáročný čiže si myslím ,že to zvládne skoro každý . Občas si doma sám navarím keď mamina nemá čas variť ale aj samého ma to dosť baví pretože len vy sami viete ako vám niečo chutí tak ako chcete práve vy ( to som teraz napísal trocha ako talian ale chápete:D):)

Na kuracie špízy so zeleninovou oblohou


Budeme potrebovať

Asi 200g kuracích prs
Rôzne koreniny
(rascu,chilli,kari,bazalku,oregano)
Niva syr a Eidam
Zázvor
Maslo
 1 Paradaku,Uhorku
Hlavičky Brokolice
Karotky
1 Cibuľu,Cesnak



Takže najprv si pripravíme kuracie prsia , narežeme ich na kocky , osolíme a okoreníme rôznymi koreninami , necháme asi tak 15 minút odstáť aby mäsko všetko vsalo , medzitým si pripravíme šalát zo syra,uhorky a paradajky , narežeme to na kúsky a vhodíme do misky , môžeme pridať pár kvapiek olivového oleja.Ďalej nasekáme cibuľu a cesnak na krúžky a očistíme kúsok zázvoru.




 Keď už mäsko trocha odstálo , na panvicu vhodíme najprv kus masla a dáme naň najprv zeleninu(cibuľu,brokolicu a polovicu paradajky), keď už bude dostatok šťavy , pridáme aj mäso a dáme naň cesnak , zelenina sa zväčša pripečie tak do 10-15 minút , mäsko dusíme na panvici tak 15-20 minút už podľa toho kto ma ako rád mäso chrumkavé . Samozrejme pridáme zázvor aby sa spravila lepšia chuť , potom ho vyberieme a nekonzumujeme(len ak chcete).









Mäsko ponapichujeme na špízy , pripravíme si vodu s citronom môžete si pridať k tomu aj cesnakový alebo jogurtový dresing a môžeme konzumovať
Dobrúú chuť ;)


Komentáre

  1. Mňam ! Chalan čo varí , úžasné:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vyzerá to skvelo a navyše si hrozne sympatický!:) určite tvoj blog budem sledovať aj ďalej:) a OMG ty varíš!:D

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky