HEALTHY TIPS BY ME

SUPERFOOD


,,Ako si udržať zdravý životný štýl"

Poslednú dobu som sa začal dosť zaujímať o superfood . Sú to proste potraviny alebo veci, ktoré obsahujú viac vitamínov, minerálov než povedzme obyčajný pomaranč. Jednoducho sú naozaj prospešné pre náš organizmus a majú blahodarné účinky . Určite ste už počuli alebo ste čítali veľa článkov o tom, že takéto ovocie pomáha na toto alebo takéto vitamíny pomôžu tomuto . Rozhodne vitamínová tabletka nemá také účinky ako týchto pár produktov , ktoré sám používam . Vidím veľmi dobré výsledky pri ich používaní . Samozrejme treba brať do úvahy aj veľa ďalších aspektov . Nie každému to alebo ono ovocie či bylinka pomôže ale väčšine ľudí áno . Každý z nás má iný organizmus . Nuž teda chcel by som sa s vami podeliť o pár tipov resp. potravín ale produktov na ktoré nedám dopustiť . :)




GOJI - Kustovnica Čínska

Tieto bobule som objavil už dávno . Začal som ich ale jesť pravidelne len pár mesiacov dozadu a spozoroval som výrazne zmeny hlavne na mojom vzhľade . Veľa z nás tínedžerov má problematickú pleť . Vďaka týmto bobuliam mám omnoho čistejšiu, zdravšiu pleť a nerobí sa mi tak často akné . Tieto bobule sa pestujú výhradne v oblastiach Mongolska , Nepálu , Číny a Tibetu .  Tunajší ľudia ich nazývajú aj ,,Čierny Diamant" . Tibetskí mnísi tieto bobule jedia pravidelne aby sa dožili vysokého veku a naozaj to tak je . Tieto bobule obsahujú okolo 18 aminokyselín , vlákninu , vyše 2O rôznych vitamínov a minerálov . O pozitívnych účinkoch tejto bobule by som mohol napísať román . Tým hlavným pozitívom je ale, že sú to bobule mladosti . Spomaľujú proces starnutia , zvyšujú imunitný systém , pomáhajú pri chudnutí a tak ďalej . Ak ste ráno unavený dajte si pár týchto bobuliek a uvidíte ako naberiete energiu . Dospelý človek môže na deň zjesť maximálne 2 hrste týchto bobúľ. U nás sú k dostaniu v každom bio obchode alebo v lepších potravinách . :) Pár bobúľ goji si vždy pridám , keď robím nejaké to smoothie . :)



ACAI

Nie je nič lepšie ako si dať skvelé smoothie z ovocia Acai . Ďalšie ovocie , ktoré spomaľuje proces starnutia a jedna z najvýživnejších potravín na svete . Toto ovocie sa pestuje zväčša v Južnej Amerike. Rastie v Amazónskom pralese na palmách . Bohužiaľ , mimo toho , že je toto ovocie tak zdravé , nemôže sa konzumovať priamo . Musí sa jednoducho spracovať na kašu . Toto ovocie obsahuje veľa vitamínov, antioxidantov , bielkovín , lieči rakovinu , cukrovku a reguluje hladinu cholesterolu v tele . Acai u nás môžete dostať napríklad v Acaico nápojoch , zbožňujem ich . Alebo si môžete kúpiť acaico v prášku a pridávať do takýchto bowl mňamiek s rôznym ovocím .




RIASY - DETOX OD NUTRISSLIM

Ďalším zázrakom , ktorý veľmi pomáha sú riasy . Konkrétne som sa zameral na tento Detox od www.nutrifeed.sk . Je to niečo úžasné . V dnešnej dobe , keď náš organizmus konzumuje tak veľa škodlivých látok . Veľmi pomôže dať si niekedy detox . Tento výrobok nie je nijako chemicky upravovaný . Je to bio produkt , ktorého zložky si zachovali všetky aminokyseliny,proteíny,mastné esenciálne kyseliny a antioxidanty . Tento výrobok obsahuje riasy spiruliny - je to zdroj aminokyselín a bielkovín , tieto riasy poznali už samotný Aztékovia , ktorí túto riasu v dávnych dobách používali ako platidlo . Chlorellu - nesmierne bohatý zdroj chlorofylu, čistí krv a telo . Mladé výhonky pšenice(pšeničná tráva) - odstraňuje z tela toxíny, lieči trávenie a zlepšuje krvný obraz . Jačmeňová tráva - má veľkú koncentráciu chlorofylu , skvelý multivitamínový doplnok . Lucuma - je to tropické ovocie, ktoré pochádza z Peru , pestuje sa v okolí pohoria Andy v Južnej Amerike . Lucuma má protizápalové účinky , urýchľuje hojenie rán a zastavuje proces starnutia . Keď si to všetko spojíte dohromady rozhodne sa oplatí dať si tento výrobok . Som s ním nadmieru spokojný . Tento detox si môžete kľudne pridať do smoothie alebo ho vypiť len tak v čistej vode .

+ Špeciálne plus pre vás odo mňa . Ak máte záujem objednať si tento produkt . Použite kód ,, back1 " pri objednávke a máte k tomu 10% zľavu :)



KOKOSOVÝ OLEJ

Tento zázrak viac a viac naberá na popularite . Osobne nedám dopustiť aj na chutnú kokosovú vodu , ktorú si mile rád niekedy vychutnám . Tento produkt má cez viac ako 100 využití . Zoznam je veru dosť dlhý . Ale som tu nato aby som v stručnosti povedal aké sú jeho najlepšie účinky . Veľa z vás ale robí chybu pri používaní tohto oleja na tvár . Neodporúčam kokosový olej používať ľudom , ktorý majú mastnú pleť a príliš veľký problém s akné . Môžete sa dostať do situácie , že to bude mať úplne opačný efekt a vašu pleť to len zhorší . Kokosový olej by na tvár mali používať len tí na udržiavanie zdravej pleti . Ale poďme k tomu pozitívnemu . Kokosový olej dáva schopnosť našim bunkám produkovať viac energie , Je veľmi rýchlo stráviteľný a nezaťažuje pankreas, podporuje limbický systém v tele a tak aj našu výkonnosť . Vyhladzuje vrásky a je to aj náhrada za opaľovací krém . Lieči naše trávenie . Kokosový olej mineralizuje zubnú sklovinu takže ho môžete použiť aj ako zubnú pastu . Znižuje cholesterol , a posilňuje metabolizmus a je tu ešte veľa veľa iných pozitívnych účinkov .



CHIA(Šalvia Hispánska) a QUINOA

Bohužiaľ sa u nás Chia semienka nedajú vypestovať , rastlinka vyrastie ale nezarodí semienka . Pretože u nás pre ňu nie sú vhodné podmienky . Chia semienka nemajú chuť . Využívali ich už Máyovia , ktorí si ich pridávali do čistej vody , semienka vo vode napučnejú a zasýtia . Tieto semienka si môžete prídávať aj do smoothies . Ak ste sa rozhodli chia dať na nejaký koláč pri pečení chia semienka získavajú chuť orechov . Chia semienka dodávajú veľa energie , niekto ich konzumuje miesto kávy a liečia aj bolesť hlavy . Quinoa semienka sú pre ľudí v Južnej Amerike niečo ako pre nás pšenica . Teda veľmi dôležitá . Quinoa aj Chia obsahuju veľké množstvo vitamínov a minerálov a skvelo zasýtia preto sa aj pridávaju do smoothies .




ALOE VERA

Odporučil by som každému človeku aby mal doma aspoň jeden kvetináč s Aloe Vera . Táto rastlina obsahuje až 75 rôznych aminokyselín,vitamínov,minerálov,enzýmov ... je známa svojimi úžasnými schopnosťami na obnovu bunkového tkaniva a hojenia rán . Ak máte problematickú tvár je toto najlepšie riešenie pre vás . Lieči rakovinu a bojuje proti karcinogénom . Stačí ak si budete nanášať na čistú tvár šťavu z listov a vaše telo už všetky potrebné látky využije .
To by bolo všetko . Prajem príjemný zvyšok dňa 
:)

Komentáre

Obľúbené príspevky