Luxusné minerálne vody

. . .

Vo viacerých filmoch alebo známych osobností ste si mohli všimnúť, že sú obyčajné značky vôd a luxusné značky vôd. Tie luxusné sa objavujú v tých najsledovanejších filmoch. Alebo sú dodávateľom na tých najprestížnejších tlačových konferenciách alebo si ich celebrity fotia najviac na sociálne siete. Keď sa pozriete na stôl určítého politika alebo tejto celebrity občas si všimnete akú vodu pije. Voda je jedna z najvzácnejších komodít na trhu. Podľa môjho názoru, nijaká voda nie je o nič menej cenná ako tá v balenom obale istej firmy. Tak ako je cenná voda zo studne vašej starej mamy. Tak je cenná aj tá najdrahšia minerálna voda. Rozdiel je len v cene, no a samozrejme koľko minerálov obsahuje. Ide o to, či si doprajete taký luxus, že budete piť vodu, ktorá je vo veľmi pekne navrhnutej fľaši alebo vám stačí voda z kohútika. Cieľ je stále rovnaký, chceme uhasiť smäd. U mňa je to veľmi rozdielne. Občas si doprajem nejakú tú zahraničnú vodu, veď prečo nie. Skúšať treba všetko. A dizajn niektorých fliaš je veľmi nápaditý a originálny. Nechcem sa teraz prezentovať ako materialisticky založený ale predsa je oveľa krajšie,  keď si dáte vodu s citrónom a limetkou do Voss flaše, než do obyčajnej plastovej fľaše. Predsa je to z estetického hľadiska na pohľad príjemnejšie. Ako sa hovorí, konzumujeme aj očami. Ide teda už len o vašu rozmarnosť, či ste taký perfekcionista podobne ako ja alebo vám na tom nejak extra nezáleží. Aj keď môžeme mať pocit, že keď si kúpite drahú vodu a chutí ako ta z kohútika, že sme boli len oklamaní reklamou a dobrým marketingom. Môj názor je ,,zlatá stredná cesta" verím, že tieto vody majú dobré účinky na môj organizmus.  Určite je horská voda z francúzskych Álp pre moje zdravie prospešnejšia. No rozhodne by som nerobil to, žeby som teraz stále začal kupovať a piť len balenú vodu. Keď teda u nás na Slovensku máme také šťastie a máme kvalitnú vodu z kohútika, ktorá sa môže vyrovnať kvalitou aj tým najznámejším značkám. Preto by som vám rád chcel priblížiť aké minerálne vody si niekedy v rozumnom množstve doprajem a prečo sú také dobré.

Evian - (Francúzske Alpy : Evian-les-Bains)


Asi najznámejšia voda z luxusných vôd je Evian. Táto voda pochádza z francúzskych Álp, konkrétne zo Ženevského jazera v oblasti Evian-les-Bains. Pre Evian navrhovali ich dizajn v limitovaných edíciách veľmi zvučné mená ako Diane von Fürnstenberg, Ellie Sab a Joanna Gair. Evian má inštitút na ochranu životného prostredia a pitnej vody. V Thajsku pomohol v oblasti Bung Khong , v Argentíne v La Plata Basin a v Nepále - Jagadishpur Reservoir . 

Voss - Artézska voda z Nórska


Túto vodu som si zamiloval ešte predtým ako nastal veľký boom na instagrame, keď si ju každý začal kupovať kvôli jej minimalistickému dizajnu, ktorý navrhol dizajnér pre Calvin Klein. Má ale dôvod na jej popularitu. Sklenenú fľašu Voss môžete využívať na veľmi dlhú dobu. Jej dizajn má pekné čisté línie a môžete si do nej naliať čo chcete. Či už nakrájané ovocie, citronádu alebo nejaké smoothie. Voda pochádza z oblasti Vatnestrom .

San Pellegrino - Taliansko


Táto minerálna voda existuje už 600 rokov a pil ju aj samotný Leonardo Da Vinci. Voda pochádza z hlbín Dolomitov a je mineralizovaná vulkanickými horninami. Pochádza z oblasti Lombardie v Taliansku. 

FIJI - ostrovy Fidži


Tak táto voda pochádza z ostrovov Fidži. Z panensky čistej oblasti, človekom nedotknutej na ostrove Viti Levu. Jedná sa o artézsku vodu, ktorou ako som spomínal je aj Voss. Artézska voda znamená, že voda je pod tlakom a je pod viacerými nepriepustnými horninami, ktoré vytvárajú celok a sú hermeticky uzatvorené. Chuť tejto vody je jemná a dokáže neutralizovať ostatné chute po napití


Aby som nezabudol všetky tieto vody si môžete zakúpiť v predajniach Delikateso na SR.
Aké vody ste z týchto skúsili a ktorá vám chutila najviac? :)





Komentáre

  1. Super článok ! Ako vždy :). Evian vodu mám veľmi rád lebo je fakt poznať že je iná ako ostatné balené vody :). Ešte by som rád oskusal Fiji :)

    http://samsssfashionblog.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Evian sa vo Francuzsku povazuje za obycajnu mineralku a stoji tolko ako u nas budis alebo rajec alebo co a chuti uplne rovnako takze si nemyslim, ze je na tej vode nieco luxusne. Jej ceny na Slovensku su nepochopitelne a zbytocne predrazene.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sice na nej nie je nic luxusne ale urcite chuti inak ako budis!

      Odstrániť
  3. Presne tak,všetky tieto vody sú sračky. Na Slovensku máme najlepšie zásoby najlepšej vody. Najlepšej minerálky, ktoré nám môžu rôzne štáty závidieť. A predsa v každom lepšom podniku v BA a aj mimo nej je tá trápna Rakúska Romerquele... Takže táto smiešna predstava o nejakej luxusnej vode je nepochopiteľná. Voda nikdy nebude luxusná, jedine tak v Somálsku...

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky